zaterdag 4 april 2015

Meneertje Letterzee

De kinderen gingen helemaal op in de verhalen van de meneertjes en mevrouwtjes en wilden zelf een nieuw personage verzinnen. Dit werd meneertje Letterzee. Hij kreeg meteen een eigen verhaal.

Meneertje Letterzee houdt van letters. Zijn lievelingsletters zijn L en O. Zijn hoofd is een L, zijn buik is een O en zijn boekentas is ook een L. Het liefst van al zou hij naar school willen gaan.

 
 Hij wandelt rond en botst op een toren, helaas geen school. Hij kan er ook helemaal niet binnen, de deur is veel te smal voor zijn ronde O buik.

OEI wat nu? Meneertje Letterzee wil zijn eigen school bouwen, zo zal hij zeker alles hebben wat hij wil. Maar dat kan hij niet alleen dus belt hij Meneertje Druk. 

 
Meneertje Druk is echter niet sterk genoeg en vraagt natuurlijk hulp aan Meneertje Sterk. Die klaart de klus in geen tijd! Dat kwam natuurlijk omdat Meneertje Sterk zoveel eieren at. De school was bijna klaar.

 

De school had een deur in de vorm van een kikker. Wanneer je op het knopje drukte op zijn hand, rolt zijn tong uit en kwaakt de kikker: "Kom
 maar binnen."
 
Binnen in de school zag Meneertje Letterzee iets raar! Meneertje Andersom gaf er les. alle kinderen zaten andersom aan de tafels, die ook andersom stonden! Maar in het hoekje van de klas, zag hij een meisje!


Mevrouwtje WAW met haar W hoedje, haar A vormig lijf en haar W vormige handtas trok meteen zijn aandacht. WAW dacht hij, wat is zij mooi, draai je maar eens om. Meneertje Letterzee was meteen verliefd. 

Ook Mevrouwtje WaW vond Meneertje Letterzee leuk. Ze gingen nu een school bouwen, waar alles niet andersom gebeurt.
En ze leefden nog lang en gelukkig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten