vrijdag 6 maart 2015

Activiteiten bij het project

Plaatjes in een logische reeks plaatsen. Van zwanger zijn tot fietsend kind.
we leren ook nieuwe woordjes door de tekeningen goed te bekijken.
 


 We proberen een baby te tekenen volgens een stappenplan. Die steken we dan bij die van de hond uit het vorige project. We leggen ons eigen tekenboek aan.
 
 Vrij schilderen met eigen verfplaat. Hierbij prikkelen we de zelfstandigheid, want ze moeten zelf penseel, water, schort, doek en papier nemen.
 
 Voorbereidend schrijven. We volgen verschillende patronen op papier die we eerst hadden geoefend in zand met een autootje. De bewegingen van het patroon maakten we ook eerst eens in de lucht. Grote bewegingen, zodat we het goed onder de knie hebben!
 


 We versieren een rompertje zoals wij die graag zouden hebben. We mochten hierbij alle knutselspullen gebruiken. De blinkertjes en retropapier hadden heel veel succes!
 



 
 Even tijd om stil te zijn. Wat voor kinderen niet altijd gemakkelijk is, dus gingen we naar de stille ruimte. We waren eerst heel stil en luisterden naar de geluiden die we misschien anders niet zouden horen. Daarna spelen we een spelletje, waar we opnieuw zeer stil moesten zijn. Maar tegelijkertijd moesten we ook goed luisteren. Iemand start met het fluisteren van een woordje in de buur zijn oor, daarna gaat dit steeds verder gefluisterd worden. Is het op het eind van de kring nog steeds hetzelfde woord??
 

 Wiskunde bij kleuters: We leren begrippen: vol, halfvol, leeg.
We proberen flesjes te vullen tot aan de gele lijn, niet meer en niet minder. Het is zeer precies werken.
Daarna mochten ze ook eens water uitgieten tot aan een bepaald punt. Niet makkelijk hoor!
Sommige kinderen hadden zelfs de cijfers op de flessen gevuld en stelden mij de vraag om een cijfer te zeggen en zij vulden de fles tot daar.
 




 Fruitpap maken. Iets wat baby's graag lusten.
  • de bananen worden geplet met een vork
  • de appels werden in heel kleine stukjes gesneden
  • de appelsienen werden geperst
  • en ook de koekjes werden heel fijn geplet




 Maar niet iedereen was er zo gek van als baby's  :)
Ze proefden wel en dat vonden we zeer belangrijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten