maandag 23 maart 2015

Later word ik bakker!

Bezoek aan het bakkerijmuseum, met een workshop brood bakken!

Iedereen krijgt een kommetje met meel voor een bruin broodje, want dat is zeer gezond.

 Na het wassen van de handen kregen we een haarnetje.











In de spiegel boven de instructietafel, konden we meevolgen wat Sofie allemaal voordeed.
 
 De ingrediĆ«nten die we moeten toevoegen worden door de kleuters verdeeld. Meel hadden we al, daar moet gist, boter, water en suiker bij. Het zout moet nog even opzij want die zorgt ervoor dat de gist smelt.

 We zouden het kunnen in de machine steken om te mengen, maar het zelf doen is veel leuker.
 Mengen maar, tot je een bolletje kunt maken.





 Wat een plakboeltje :)



 Bolletje klaar? Putje maken om het zout in te doen.

 Nog eens mengen.

 En dan nu kneden en dat doen we met de palmen van onze handen. Hard duwen eerst links, dan rechts. (een beetje fitness als je het mij vraagt)



 Hoe meer je kneedt, hoe groter je broodje wordt.
 We versieren ons broodje met een stukje deeg.

 Ze moeten wat rusten onder een "dekentje" net zoals wij soms doen.
 Terwijl de broodjes in de oven zitten, luisteren wij naar het verhaal van bakker EKMEK die ons vertelt waar het meel vandaan komt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten